Gratis Dakinspectie
 • image
  Kennemerplein 6, 2011 MJ Haarlem
 • image
  24/7 Bereikbaar voor dakproblemen
Contact Title
Vertel ons uw uitdaging! 023 2302058

Daklekkage Reparatie

totaal dakservice bv

Daklekkage Reparatie

Een lekkend dak is erg vervelend en kan leiden tot grote schade aan uw woning en eigendommen. Bij een daklekkage is het daarom belangrijk om zo snel mogelijk professionele hulp in te schakelen van een dakdekker. Daarmee voorkomt u verdere schade aan uw woning die mogelijk hoge kosten met zich meebrengt. De deskundige dakdekkers van Totaal Dakservice BV bieden snelle, effectieve oplossingen voor het repareren van uw dak.

 

Waarom Totaal Dakservice BV voor uw daklekkage?

 • Snelle service: in de meeste gevallen komen wij dezelfde dag nog bij u langs om de schade te beoordelen.
 • Jarenlange ervaring: we hebben jarenlange ervaring met het opsporen en repareren van daklekkages. Onze dakdekkers gaan nauwkeurig te werk en zorgen voor een langdurige oplossing.
 • Hoogwaardig materiaal: we maken alleen gebruik van materiaal van de hoogste kwaliteit zodat uw dak langdurig beschermd is tegen schade.
 • Heldere prijzen: u ontvangt vooraf een duidelijke offerte zodat u niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan.
 • Garantie op dakreparatie: wij geven altijd garantie op onze werkzaamheden.

Lekkage dak professioneel laten herstellen

Bij een daklekkage gaat het meestal om complexte schade. Daarom is het aan te raden om altijd contact op te nemen met een gecertificeerde dakdekker. Een professional heeft de ervaring en middelen om een lekkage snel op te sporen en nauwkeurig te repareren. Totaal Dakservice BV is werkzaam door heel Noord-Holland. Heeft u in deze regio te maken met een lekkend dak? Neem dan snel contact met ons op. Voor ernstige lekkages zijn wij zelfs 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

image

Hoorn en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Hoorn en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Alkmaar en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Alkmaar en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Purmerend en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Purmerend en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Heemskerk en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Heemskerk en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Haarlem en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Haarlem en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Zaandam en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Zaandam en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Amsterdam en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Amsterdam en omgeving

Hier werken wij natuurlijk ook!

Regio 't Gooi

Hier werken wij natuurlijk ook!

Regio 't Gooi

Hier werken wij natuurlijk ook!

Hoe kunnen we helpen?
Stel niet uit, bescherm uw woning of bedrijfspand

Het negeren van een daklekkage kan leiden tot ernstige structurele schade en hoge herstelkosten. Neem vandaag nog contact op met Totaal Dakservice BV voor een snelle, professionele aanpak. Ons team staat klaar om uw dak weer in perfecte staat te brengen.

Contact Title
24/7 BEREIKBAAR 06 17582370

Gevolgen van een lekkend dak

Helaas kan een daklekkage grote gevolgen hebben. Veelvoorkomende problemen die we zien bij een lekkend dak zijn vochtplekken en schimmelvorming. Schimmel is te herkennen aan een muffe lucht die niet alleen uw woonplezier verpest, maar ook schadelijk is voor uw gezondheid.

Ook kan een lekkage blijvende schade aan een dak veroorzaken. In de praktijk zien we dit vaak bij lekkages die niet op tijd zijn verholpen. Hierdoor is er lange tijd water binnengekomen, waardoor de gevolgen ernstiger zijn en reparatie een stuk lastiger is. Daarom is het in geval van lekkage verstandig om zo snel mogelijk hulp in te roepen van een professional.

Veelvoorkomende oorzaken van daklekkage

De meest voorkomende oorzaken van een daklekkage zijn:

Ongeacht het materiaal, heeft dakbedekking geen eeuwige levensduur. Na verloop van tijd wordt het materiaal poreus en verliest het zijn waterdichtheid. Het is daarom belangrijk om dakbedekking op tijd te vervangen of te repareren.

Wanneer water niet goed afgevoerd kan worden, zoekt het een andere weg. Wanneer er zwakke plekken zijn uw dak, kan dit leiden tot lekkage.

Voor ieder dak is periodiek onderhoud noodzakelijk om de kwaliteit van de dakbedekking te behouden.

Ook aan een goed onderhouden dak kunnen lekkages ontstaan. Bijvoorbeeld door een tak die van een boom valt, waardoor dakpannen beschadigd raken.

Het is belangrijk dat dakbedekking bestand is tegen de Nederlandse weersomstandigheden. In de zomer moet het dus tegen hitte kunnen, in de herfst tegen een storm en in de winter tegen koude temperaturen. Als gevolg van temperatuurschommelingen kan dakbedekking uit gaan zetten of inkrimpen. Na verloop van tijd kunnen hierdoor toch beschadigingen ontstaan die het risico op lekkages vergroten.

Beschadigd daklood loopt meestal niet goed meer in elkaar over. Hierdoor kan er vocht tussen het lood komen met mogelijke lekkage tot gevolg.

Lekkage aan uw dak opsporen

Vermoed u dat uw dak lekt? Schakel dan het liefst zo snel mogelijk deskundige hulp in om verdere schade te voorkomen. Wilt u toch eerst zelf kijken waar het lek vandaan komt? Doorloop dan onderstaande stappen om de daklekkage op te sporen:

1. Inspecteer de binnenkant

Controleer de plafonds en de muren in uw woning. Ziet u vochtplekken, verkleuringen of schimmelgroei? Dat zijn mogelijk plekken waar vocht lekt.

2. Inspecteer de buitenkant

Indien mogelijk, kunt u het dak zelf inspecteren. Ga hierbij altijd veilig te werk en kijk of er eventuele beschadigingen zijn aan het dak of dat er dakbedekking ontbreekt. Dit soort plekken zijn mogelijk de oorzaak van de lekkage.

3. Bel een dakdekker

Heeft u de bron van de lekkage niet gevonden of bevindt deze zich op een gevaarlijke plek? Bel dan een professioneel dakdekkersbedrijf. Een ervaren dakdekker zorgt voor een snelle en nauwkeurige opsporing van het lek en voert een professionele reparatie uit.

Lekkage plat dak

Een plat dak is over het algemeen gevoeliger voor slijtage dan een schuin dak. Dat komt omdat regenwater en vuil langer blijft liggen op een platte ondergrond. Het repareren van een plat dak is in de regel eenvoudiger dan reparatie van een schuin dak. Onze dakdekkers sporen allereerst het lek op en herstellen deze, indien mogelijk, plaatselijk. In sommige gevallen is renovatie of vervanging van het dak noodzakelijk. Voordat we daarmee aan de slag gaan, leggen we dit altijd eerst aan u voor en krijgt u van ons een offerte met duidelijke kosten.

Daklekkage zelf repareren

Wij raden altijd af om zelf aan de slag te gaan met het repareren van daklekkage. Deze klus vraagt om expertise en nauwkeurigheid, zeker omdat het opsporen van een lek niet altijd even eenvoudig is. De vakmannen van Totaal Dakservice BV weten de oorzaak meestal sneller te achterhalen dan u en zorgen voor professionele reparatie. We begrijpen dat het prijziger is om een dakdekker in te schakelen dan wanneer u zelf uw dak repareert, maar op lange termijn bespaart u juist kosten. Onze medewerkers zorgen voor een langdurige oplossing en we geven u altijd garantie op onze werkzaamheden.

Wat kost het repareren van een daklekkage?

De precieze prijs voor het repareren van een daklekkage verschilt per situatie. In sommige gevallen volstaat lokale reparatie, terwijl in andere gevallen renovatie of vervanging van het dak noodzakelijk is. Ook het type dak, de bereikbaarheid van de lekkage en het materiaal van de dakbedekking spelen een rol bij het bepalen van de prijs.

Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het repareren van een lekkage aan uw dak? Maak dan een afspraak met ons voor een gratis dakinspectie. We komen zo snel mogelijk bij u langs en stellen een offerte op maat op. Pas na uw akkoord op de offerte gaan we voor u aan de slag.

Daklekkage vergoed door de verzekeraar

Soms is de schade aan uw woning te verhalen op uw verzekeraar. Het is wel belangrijk dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud en dat u dit kunt aantonen.

Heeft u een opstalverzekering? Dan is het altijd aan te raden om te controleren of u kosten vergoed kunt krijgen. Dit verschilt per verzekeraar. Leg daarom alles rond de daklekkage goed vast en neem contact op met uw verzekeraar voor informatie over eventuele vergoeding.

Voorkom lekkage aan uw dak

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, ook in het geval van daklekkage. Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen:

 • Periodiek onderhoud door een professional: laat uw dak elk jaar inspecteren om potentiële problemen op tijd op te sporen.
 • Reinig dakgoten: houd uw dakgoten vrij van bladeren en ander vuil zodat water goed afgevoerd kan worden.
 • Herstel kleine schades op tijd: repareer kleine beschadigingen zo snel mogelijk om grotere schade te voorkomen.
 • Controleer afdichtingen: controleer regelmatig de afdichtingen rond dakramen en de waterafvoer.

Neem contact op met Totaal Dakservice BV

Heeft u te maken met een daklekkage? Wacht dan niet te lang en neem contact op met de dakdekkers van Totaal Dakservice BV. Hiermee voorkomt u hoge kosten op langere termijn.  We komen zo snel mogelijk langs voor dakdekkerswerkzaamheden van de hoogste kwaliteit!

Veelgestelde vragen over daklekkage reparatie

Hoe snel kan Totaal Dakservice BV een daklekkage repareren na mijn melding?

Zodra u een melding maakt van een daklekkage, streeft Totaal Dakservice BV ernaar om zo snel mogelijk in actie te komen. Afhankelijk van de urgentie en onze planning, proberen we vaak dezelfde dag nog een inspectie uit te voeren. Na beoordeling van de schade en overeenstemming over de offerte, kunnen de reparatiewerkzaamheden doorgaans snel starten, vaak binnen enkele dagen.

De kosten voor de reparatie van een daklekkage worden bepaald op basis van verschillende factoren, zoals de omvang van de schade, de benodigde materialen voor de reparatie, en de complexiteit van de werkzaamheden. Na een grondige inspectie van uw dak, ontvangt u van ons een gedetailleerde offerte met een heldere uiteenzetting van de verwachte kosten.

Ja, op alle reparatiewerkzaamheden die door Totaal Dakservice BV worden uitgevoerd, bieden wij een garantie. Deze garantie dekt zowel de gebruikte materialen als de kwaliteit van het werk, zodat u verzekerd bent van een duurzame oplossing voor uw daklekkage.

Als u een daklekkage vermoedt, maar niet precies weet waar het lek zich bevindt, neem dan contact op met Totaal Dakservice BV voor een professionele dakinspectie. Onze experts gebruiken geavanceerde technieken om de bron van de lekkage nauwkeurig te lokaliseren, waarna we u kunnen adviseren over de beste aanpak voor reparatie.

Heeft u een vraag?

Heeft u vragen over daklekkage reparatie, dakonderhoud of een van onze andere diensten? Bij Totaal Dakservice BV begrijpen we dat elk dak uniek is en zijn eigen specifieke zorgen en vragen met zich meebrengt. Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van het advies dat u nodig heeft.

Contact Title
24/7 BEREIKBAAR 06 17582370